Friday

surat untuk suamiku =)


Ke hadapan bakal suamiku yang dicintai ,

 Tak lama lagi kita akan hidup bersama.Dan sebelum kita melangkah ke arah itu dengan hati yang tenang saya nak jelaskan beberapa perkara supaya awak dapat fahami saya.Semuanya sudah ditentukan oleh Allah , awak lah yang akan menjadi pasangan hidup saya.

 Pertama sekali,saya bersyukur sebab Allah telah menemukan saya dengan awak.Saya tahu , saya bukanlah pilihan terakhir yang awak ada untuk dijadikan pasangan hidup.Malahan,saya tak pernah anggap saya adalah pilihan terbaik untuk awak.Cuma satu yang saya tau.Saya akan berusaha untuk memahami awak,menyayangi awak dan menjadi isteri yang taat pada suaminya.

 Kepada bakal suamiku yang tersayang ,

 Bila saya tau awak lah yang ditakdirkan untuk saya,saya rasa malu.Sebab saya takut saya bukanlah seperti yang awak idamkan.Ada banyak kekurangan yang ada dalam diri saya.Tak banyak yang saya minta. Terimalah saya seadanya.Penuhilah kekurangan saya dengan kelebihan yang awak ada.
 
Saya tau takde manusia dalam dunia ni yang sempurna.Sebab tu saya akan berusaha menerima segala kekurangan awak.Saya cuma nak awak jaga saya pimpin saya supaya kita dapat bina sebuah keluarga yang bahagia.
 
Kepada bakal suamiku yang dikasihi ,

 Jika ditakdirkan kita hidup bersama nanti,saya nak awak jujur dalam hubungan kita.Janganlah disimpan apa-apa rahsia yang boleh menyebabkan saya terasa hati dengan awak. InsyaAllah apapun yang akan awak suarakan , saya akan terima dengan hati terbuka.

 Saya nak awak tau,bila kita dah hidup bersama nanti.Awak bukan cuma menjadi suami kepada saya tapi saya nak awak jadi kawan baik saya dan juga ayah kepada anak-anak kita.

 Rasanya cukup kali ini saya mencoretkan sesuatu untuk awak.InsyaAllah,saya akan bersama awak di dunia dan akhirat.


Yang menyayangimu ,
Bakal isteri mu 

No comments:

Post a Comment